Lees!

Posted on

Boekwinkels lonken met schatten aan avonturen. Een avontuur, daar wil jij je wel aan wagen. En daar, tussen al die schatten, ligt ze. De cover roept jou en je raapt haar op. Je slaat het boek open en staart naar de eerste letters. Ze dansen voor je ogen en reiken naar iets in de verte, maar je kunt ze nog niet pakken. De woorden blijven hardop onuitgesproken.

Je ruikt. De geur van bladzijden pakken je in haar macht. Je begint met lezen. Al volgend nemen de letters je in de emotie mee, naar iets zo dichtbij, je kunt het bijna proeven. Vreemde personen nemen bezit van jouw gedachten. De spanning beklijfd en voor je het weet is je verbeeldingskracht verloren aan een boek. Je negeert de dingen om je heen. Onzichtbaar voor de buitenwereld vormen de letters de trappen van je fantasie.

Niemand anders kan het verhaal beleven, zo bijzonder, zoals jij het beleefd. Je kunt gaan waar je wilt en blijven waar je wilt zijn. Hoe meer je leest, op meer plekken op de wereld je zult zijn, maar nooit ben je alleen. En net, als je denkt dat je de waarheid kent, blijkt ze anders te zijn. Het verhaal neemt zijn wending en jij kunt niets anders doen dan volgen. Je was overtuigd, maar nu rijst enkel de vraag, hoe nu verder? Met ingehouden adem volgen je ogen in sneltreinvaart de letters. Op zoek. Naar het plot, een antwoord, op alle vragen die het verhaal jou stelde. Eenmaal gelezen, sla je het boek dicht. En besef je, je bent een ervaring rijker.

Laat je verleiden, prikkelen door de ontelbare avonturen die elk verhaal voor je heeft. Ontdek de schatten van de boekwinkel. Kom, dan neem ik je mee naar werelden die voorheen nog niet voor je bestonden. “Kom op! Lees! Waar wacht je nog op?”