Het tuinleven

Nieuwe tuin

Sinds kort heb ik door een verhuizing een nieuwe tuin. En hoewel de tuin nog steeds midden in de stad ligt en je met recht mag spreken van een stadstuin, is deze toch landelijker van aard dan mijn vorige. Het leuke van deze tuin is dat er elke dag een hommel doorheen vliegt en zijn lunch nuttigt op een heidestruik. Even geleden stond het er nog vol met verdorde buxus. Nietszeggende geknipte bollen waar motten hun lunch nuttigen en lang blijven hangen. Ik vond dat niet gepast voor mijn trouwe hommel. 

Daarom heb ik besloten hem binnenkort te verrassen met een nieuw centrum. Na uren van ploeteren was heel de oppervlakte kaal en werd mijn tuin voorzien van graszaad. Langzaam richten de eerste sprietjes zich richting de hemel. Nu is het hopen dat de hommel blij is met het plezier dat ik hem wil gunnen. Een heus gazon! Zelf kan ik niet wachten op de eerste maaibeurt van deze lente en de bijbehorende geur van vers gemaaid gras. Misschien zal er zelfs een madeliefje in gaan groeien. Een klein kioskje waar stuifmeel genuttigd kan worden. Zo zal het bijenpubliek aangetrokken worden en zal mijn hommel niet meer alleen zijn.

En hoewel heide ook vlinders aantrekt bedacht ik het uitgaansleven op te fleuren met een Buddleia. Als insect is het natuurlijk altijd fijn als er meerdere locaties in de buurt zijn waar je in overvloed kunt lunchen met vrienden of soortgenoten. Nu is het nog wachten op het lentezonnetje wat alles laat groeien en bloeien. Zodat het aantrekkelijker wordt voor de insecten om straks een terrasje te gaan pikken en tot in de late uurtjes te blijven hangen in mijn nieuwe voortuin.