Auteur

In de zomermaand Juni is Bianca van der Gun (20 juni 1975), onder het creatieve sterrenbeeld Tweelingen geboren. Op jonge leeftijd begint ze al met schrijven, maar deze schrijfsels worden nog veilig opgeborgen. Zij volgt haar opleiding aan het MDGO Mode en Kleding te Utrecht. De vakken Grafische- en Ruimtelijke vormgeving leren haar hoe zich te presenteren. Haar carrière zet zich voort in het ziekenhuiswezen waar ze toetreed tot de redactie van het personeelsblad. Hier mag ze artsen en specialisten interviewen.

Naast haar werk in de zorg krijgt Bianca van der Gun in 2012 de kans om een boek te schrijven. In 2012 leest ze een advertentie waarin een co-schrijver wordt gevraagd. Deze kans pakt ze met twee handen aan en is ze auteur in wording. Tijdens dit proces interviewt ze de hoofdpersoon, schrijft ze haar teksten en ontwerpt ze de cover. De handen van haar dochter staan symbool voor het thema. Het proces van schrijven tot uitgeven maakt ze van dichtbij mee. Moeder van de Ziel is in december 2012 in alle (web)winkels verkrijgbaar. In maart 2013 volgt een tweede druk en in 2016 een 3e druk. Naast het schrijven heeft ze een opleiding gevolgd waarin ze meer heeft geleerd over het schrijverschap en de geschiedenis van de literatuur.

Bianca is opgegroeid op een boerderij en de natuur staat hierdoor dicht bij haar. Het beschrijven van emoties en metaforen vind ze leuk. Deze diversiteit kun je daarom op deze site overal terug vinden.

Veel leesplezier!